Er zijn duidelijke voor-en tegenstanders van de vluchtelingen die naar Nederland toe komen.

Voorstanders willen de medemens graag helpen, ze vinden in het algemeen dat iedereen veilig moet kunnen leven en een veilige plek moeten hebben om hun kinderen op te laten groeien. De tegenstanders daarentegen zijn bang en boos, ze willen niet dat ze alles moeten betalen, vluchtelingen brengen veel problemen met zich mee en daarnaast nog vele andere redenen. Maar hoe komt er nu een overeenkomst tussen de twee partijen. Hoe moet de bevolking het met elkaar eens zijn als zelfs ministers het niet met elkaar eens kunnen worden over de vluchtelingen:

“Er is op dit moment een kloof tussen de mensen die zeggen dat we vluchtelingen moeten helpen en de mensen die eigenlijk bang zijn voor de vluchtelingenstroom. Ik heb het gevoel dat beide groepen steeds meer naar de andere kant trekken.”-Hanneke van Eijken, docent Europees en Internationaal Recht.

Om de mensen meer tot elkaar te brengen, werd er een debatreeks georganiseerd. “Als mensen met elkaar in dialoog gaan, dan is er meer ruimte om elkaars perspectief beter te begrijpen, dat leidt tot meer begrip over en weer en ik denk dat dat een start is naar het werken naar een oplossing.”

http://nos.nl/artikel/2052105-nederlanders-willen-niet-meer-vluchtelingen-toelaten.htmlhttp://www.lindanieuws.nl/videos/boze-reacties-na-straatinterview-over-vluchtelingen-in-enschede/vs.http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/wat-kun-jij-doen-voor-vluchtelingen

wat vind jij hiervan? En wat is de oplossing?